Jacht+op+idee%C3%ABn+voor+jaarlijkse+innovatiewedstrijd+geopend
Nieuws
© Jos Thelosen

Jacht op ideeën voor jaarlijkse innovatiewedstrijd geopend

Het Beste Idee van Varkensland is voor editie van dit jaar weer op zoek naar innovatieve initiatieven. Ideeën kunnen worden ingediend tot 1 september 2024. De winnaar van de negende editie wordt bekendgemaakt tijdens de finale op 19 november 2024.

De nadruk bij Het Beste Idee van Varkensland ligt op het vinden van ideeën en innovaties die de Nederlandse varkenshouderij op alle vlakken kunnen verbeteren; van duurzaamheid, diergezondheid en dierenwelzijn tot milieu. De organisatie wil zo de varkenssector stimuleren en mobiliseren om vernieuwende concepten te ontwikkelen die de sector verder kunnen verbeteren. Doel is de sector efficiënter, duurzamer en diervriendelijker maken.

Alle deelnemers aan Het Beste Idee van Varkensland krijgen de kans om hun idee in de spotlights te zetten. Winnaars worden ondersteund bij het verder ontwikkelen van het plan. Nieuwe plannen indienen, kan via een online ideeënbus.

Het Beste Idee van Varkensland is een initiatief van Veterinair Kenniscentrum Oost Nederland en de Coöperatie Varkensartsen. Het initiatief wordt ondersteund door de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV), Aeres hogeschool Dronten, COV, HAS Hogeschool, Topigs Norsvin, Royal GD, ZLTO en Westfort. Ideele partners in zijn het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, CenSaS en Porkexpo.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer