Inschrijving+Het+Beste+Idee+van+Varkensland+open+tot+1+september
Nieuws
© Freelancer

Inschrijving Het Beste Idee van Varkensland open tot 1 september

Innovatieve ideeën voor Het Beste Idee van Varkensland 2023 kunnen worden ingediend tot 1 september. De winnaar van deze achtste editie wordt bekendgemaakt tijdens de finale op 16 november bij Aeres Hogeschool in het Flevolandse Dronten.

'Het loopt goed met de aanmeldingen', zegt Maron van der Plas van HBIVV. 'Maar meer ideeën zijn altijd welkom en de vakantieperiode is bij uitstek een tijd om je creatieve brein aan het werk te zetten.' De nadruk bij HBIVV ligt op het vinden van ideeën en innovaties die de Nederlandse varkenshouderij op alle vlakken kunnen verbeteren. Van duurzaamheid, diergezondheid en dierenwelzijn tot milieu.

De kracht van het initiatief vindt Van der Plas dat de varkenshouderij in Nederland op deze manier laat zien dat ze openstaat voor vernieuwing en verbetering.

'De winnaars, maar ook andere deelnemers krijgen de kans hun idee in de spotlight te zetten', geeft Van der Plas aan. 'En niet alleen winnende ideeën worden geholpen om uit te groeien tot projecten, ook niet-winnende finalisten worden ondersteund bij het ontwikkelen van hun ideeën tot bruikbare innovaties.'

Verbinding en perspectief

Verschillende partijen uit de keten werken mee aan dit initiatief. 'Dat geeft verbinding en perspectief en draagt bij aan een toekomstgerichte varkenshouderij', aldus Van der Plas.

Ideeën kunnen tot 1 september worden ingediend. HBIVV is een initiatief van Veterinair Kenniscentrum Oost Nederland en de Coöperatie Varkensartsen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  5 %
 • Zondag
  13° / 9°
  15 %
 • Maandag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer