Producentenorganisatie+Varkenshouderij+staat+stil+bij+jubileumjaar
Nieuws
© De Snuitgeverij Jos Thelosen

Producentenorganisatie Varkenshouderij staat stil bij jubileumjaar

Aan het eind van de algemene ledenvergadering van de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) op 25 maart stond voorzitter Linda Verriet stil bij het tienjarig jubileum. In juli 2014 namen zeventien varkenshouders het initiatief om de organisatie op te richten. 'En nu zitten we hier met een zaal vol enthousiaste varkenshouders die samen met ons de schouders eronder zetten. En ik ben blij ook veel vrouwen te zien.'

Aan de hand van een jubileumquiz nam dagelijks bestuurslid Pleun Leeijen van de POV de leden mee in de geschiedenis van de producentenorganisatie. Dit bleek een mooie test van het collectieve geheugen van de ruim honderd aanwezigen.

© POV

Na eenvoudige vraag als opwarmertje begon de afvalrace. Massaal moesten de POV-leden gaan zitten na de vraag wie in juli 2014 het eerste POV-bestuur vormde. Dat waren Ingrid Jansen, Frank Donkers en Theo Duteweerd. Dus niet, zoals de meeste mensen dachten, een zeskoppig bestuur waar ook Johan van Hal, Mark Tijssen en Eric Douma bij zaten. Die haakten destijds enkele weken later aan.

Leeijen kon daardoor heel wat vragen van haar uitgebreide lijst overslaan om te komen tot de POV-er met de meeste kennis over de historie. De enige die uiteindelijk bleef staan, was biologisch varkenshouder en lid van het dagelijks bestuur Wim van Vulpen. Van Leeijen ontving hij een aardigheidje, waarna de leden bij konden praten onder het genot van drankje en een hapje bij De Bogerd in het Gelderse Heteren.

© POV

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer