Pali+stopt+met+het+zelf+slachten+van+varkens
Nieuws
© Ruben meijerink

Pali stopt met het zelf slachten van varkens

Vleesvarkens van Pali Group gaan vanaf 1 april 2024 niet meer naar de eigen Geldropse slachterij. Pali Geldrop sluit de deuren en de varkens worden voortaan geslacht bij Compaxo in Zevenaar. De Brabantse varkensslachterij kan niet mee voor wat betreft kostenefficiëntie.

Pali Group nam het slachthuis De Wit in Geldrop in mei 2016 over en ging ermee door onder een nieuwe naam: Pali Geldrop. De Wit had toentertijd net een uitbreiding achter de rug, waardoor per jaar op de locatie maximaal 749.000 vleesvarkens geslacht konden worden.

Bijna acht jaar later valt het doek voor de varkensslachterij van Pali Group. Beperkingen in de vergunning geven onvoldoende mogelijkheden om de slachtcapaciteit verder uit te breiden. Groei is volgens Pali Group noodzakelijk voor het verder verbeteren van de kostenefficiëntie om zo klanten een juiste marktprijs te kunnen bieden.

Samenwerking met Compaxo

Omdat Pali Group op het gebied van varkens en varkensvlees al ruim twintig jaar samenwerkt met vleesverwerker Compaxo is het logisch de slachtactiviteiten te verplaatsen. Het slachten van de vleesvarkens van Pali Group gebeurt vanaf 1 april 2024 bij Compaxo in Zevenaar, waarna een deel verder verwerkt wordt bij Pali Meat in Oss.

Compaxo Groep heeft de varkensvleesactiviteiten in Zevenaar uitgebreid en daarmee ruimte voor het slachten van de extra varkens. Ook past de verplaatsing van de slachtactiviteiten goed in de huidige tijd van een structureel dalend aanbod van vleesvarkens in Nederland.

Compaxo Groep en Pali Group hebben de Autoriteit Consument en Markt (ACM) verzocht om goedkeuring te geven.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  10° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
Meer weer