Vlaamse+varkensstapel+dalend
Nieuws
© Varkens Archief

Vlaamse varkensstapel dalend

Na een aantal jaren van stabilisatie is de omvang van Vlaamse varkensstapel weer verder aan het dalen. In 2022 werden bijna 5 procent minder varkens in dat deel van belgië gehouden dan in 2021. De afname van het aantal zeugen is de afgelopen jaren wel door blijven gaan, meldt Vilt.

In Vlaanderen zijn vorig jaar in totaal 5,39 miljoen varkens geteld en dat is bijna 5 procent minder dan in 2021. Het aantal getelde zeugen in Vlaanderen lag in 2022 zo'n 38 procent lager dan in het jaar 2005.

In België komt het aandeel varkens uit op 1,88 per hectare. Met gemiddeld 3,96 varkens per hectare scoort het Vlaamse Gewest hoger dan het Waalse dat gemiddeld 0,21 varkens per hectare heeft. West-Vlaanderen is koploper in België wat betreft de varkensdichtheid per hectare.

In de hele EU-27 is het gemiddelde aantal varkens per hectare berekend op 0,33 stuks. België bekleedt na Nederland met gemiddeld 2,86 varkens per hectare en Denemarken (2,69 varkens per hectare) de derde plek op dse EU-lijst wat betreft varkensdichtheid.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  85 %
Meer weer