POV+ageert+tegen+aanbieden+buitenlands+varkensvlees+bij+Jumbo
Nieuws
© Twan Wiermans

POV ageert tegen aanbieden buitenlands varkensvlees bij Jumbo

Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft supermarktbedrijf Jumbo en vleesproducent Van Loon Group vragen gesteld over het verkochte buitenlandse varkensvlees bij de grootgrutter. Dat heeft geen ster van het Beter Leven-keurmerk. 'Het Nederlandse kwaliteitsproduct moet de standaard zijn in supermarkten', vindt de varkenshoudersorganisatie.

Varkenshouders verbazen zich erover dat er gepekelde ingevroren varkenshaasjes uit het buitenland in de schappen liggen bij Jumbo. Dat varkensvlees heeft geen ster van het Beter Leven-keurmerk. 'Het Nederlandse kwaliteitsproduct moet de standaard zijn in supermarkten', vindt de POV. 'In tijden van schaarste is het mogelijk vlees te importeren, momenteel is er echter voldoende Nederlands product voorhanden.'

De producentenorganisatie geeft aan dat er in Nederland naar wordt gestreefd dat al het varkensvlees in de winkelschappen het Beter Leven-keurmerk heeft. 'Varkensbedrijven die leveren voor de Nederlandse markt moeten dan ook minimaal 1 ster hebben. Dan kan het niet zo zijn dat buitenlands vlees wordt binnengehaald, met een lagere standaard dan waaraan onze boeren moeten voldoen.'

De POV wacht nog op het antwoord van beide partijen en wil met hen zo spoedig mogelijk in gesprek over het importeren van varkensvlees. Dat geldt ook voor andere supermarkten, want ook daar is het aanbieden van varkensvlees uit het buitenland soms aan de orde, meldt de belangenbehartiger.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer