Annechien+ten+Have+ontdaan+na+brand+op+varkensbedrijf
Nieuws
© Huisman Media

Annechien ten Have ontdaan na brand op varkensbedrijf

Annechien ten Have-Mellema uit het Groningse Beerta reageert ontdaan, nadat de zeugenstal van haar varkensbedrijf Hamletz dinsdag is getroffen door brand. Ze is blij voor de hulp van alle kanten.

Dat schrijft Ten Have op Facebook. Als klein lichtpuntje ziet ze dat de dragende zeugen bijna allemaal zijn gered. De dieren werden opgevangen tussen de machines en bleven relatief rustig. Bij de brand is een van de schuren volledig afgebrand. Een andere schuur brandde deels af.


Hamletz is een merk varkensvlees van een Nederlands varkensras met een diervriendelijke huisvesting en een energieneutrale bedrijfsvoering. Het vlees heeft een lage CO2-footprint en twee sterren van het Beter Leven-keurmerk.

De varkens worden, in plaats van soja, gevoerd met lupine, een in Nederland geteeld veevoer. De zaden van lupine zijn rijk aan eiwitten. Dat heeft een weerslag op de kwaliteit en de structuur van het vlees en op de smaak. De varkens hebben in hun stallen veel meer ruimte om te bewegen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer