Fluxx%2Dvoer+houdt+darm+big+in+beweging
Nieuws
© Koos Groenewold

Fluxx-voer houdt darm big in beweging

Na jarenlang onderzoeken, investeren en testen lanceert ForFarmers de nieuwe voervorm Fluxx. Het is een bijzondere meelvariant met speciale loopeigenschappen. Deze voervorm is als eerste geïntroduceerd voor de Vida-biggenvoeders om gezonde kwaliteitsbiggen te produceren met meer arbeidsgemak.

De huidige genetica en dus de huidige biggen hebben een hogere voeropname en vertonen een schrokkerig eetpatroon. Dat kan gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral rondom het spenen. Met de voervormoplossing Vida Fluxx speelt ForFarmers daarop in met een meer gelijkmatige voeropname en doorstroming van voedingsstoffen in het maag-darmkanaal.

Het toepassen van de onderscheidende meelvariant voorkomt verteringsstoornissen bij biggen waardoor gezondheidsproblemen worden getackeld. De nieuwe voervorm wordt geproduceerd volgens een speciaal proces, waardoor het voer stofvrij is, niet ontmengt en optimale loopeigenschappen heeft. Fluxx is toe te passen in elke goed af te stellen brij- of droogvoerbak.

Ervaring in de praktijk

De nieuwe voervorm is onderdeel van de Vida-totaalaanpak. Fluxx blinkt uit in arbeidsgemak, veiligheid en zekerheid. Ruim dertig vermeerderingsbedrijven hebben al ervaring met het Fluxx-voer.

De resultaten in de praktijk zijn volgens Willie-Jan Tomassen, verkoopleider varkens bij ForFarmers, ronduit goed te noemen. 'Met Vida Fluxx hebben we de focus op de gezondheid van de big, want een goede start van een big is de basis van efficiënt varkens houden. Door de gelijkmatige en rustige voeropname ontstaat er een homogene massa in de maag. Het gevolg is dat de pH in de maag daalt, waardoor de vertering in de maag en darm beter verloopt. Bij de biggen is dit goed te zien: zij hebben een mooie kleur, een goed haarkleed en goede gevuldheid.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Partners

APP, een schadelijke ziekte Ceva Santé Animale
Aandacht voor griep Ceva Santé Animale

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer