Leden+FromFarmers+krijgen+3%2C17+euro+per+voerequivalent
Nieuws
© Henk Riswick

Leden FromFarmers krijgen 3,17 euro per voerequivalent

FromFarmers keert 3,17 euro per voerequivalent uit aan leden die ook voer afnemen bij ForFarmers. Het bedrag wordt eind april overgemaakt naar de leden.

In totaal wordt 3,7 miljoen euro van de behaalde winst uitgekeerd aan FromFarmers, de grootste aandeelhouder van ForFarmers. De kosten van de coöperatie worden hiervan afgetrokken en vervolgens wordt de winst uitgekeerd aan de leden. Coöperatie FromFarmers heeft ongeveer vierduizend leden, waarvan de meesten ook voer afnemen bij het beursgenoteerde ForFarmers. Een voerequivalent staat gelijk aan een ton mengvoer.

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van ForFarmers is het dividendvoorstel van 20 eurocent per gewoon aandeel over het boekjaar 2022 goedgekeurd. Sinds 2005 zijn de onderneming ForFarmers en de coöperatie FromFarmers gesplitst. In dat jaar werd ook de naam van het bedrijf veranderd van ABCTA in ForFarmers, vanwege de internationale groeiambities van het bedrijf. Sinds 2016 is ForFarmers een beursgenoteerd bedrijf aan de beurs van Amsterdam.

In het afgesloten boekjaar zette ForFarmers met 9 miljoen ton zo'n 6,6 procent minder voer om dan het jaar ervoor. Dit kwam vooral door de daling in de afzet van varkensvoer. Door de hogere prijzen nam de omzet in euro's wel toe, met 24,1 procent naar 3,3 miljard euro. In 2021 werd nog 29 cent dividend uitbetaald per aandeel.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer