%27Handen+op+elkaar%27
Blog
© ForFarmers

'Handen op elkaar'

Nu de Paasdagen achter de rug zijn, kijk ik terug op een fijn weekend met familie en vrienden. Samen eten en samen zijn. Er is tijd voor een goed gesprek. Aan mijn keukentafel ging het onder andere over de varkenssector en de uitdagingen waar we mee te maken hebben. Onze conclusie was dat goed samenwerken een van de kernpunten is voor succesvol ondernemerschap.

Want kijk maar eens om je heen, overal heb je te maken met samenwerking. Voor u als varkenshouder is er een samenwerking met uw familie of medewerkers op het bedrijf. Dat moet een team zijn, waarbij ieder teamlid zich verantwoordelijk voelt voor zijn taken. Als varkenshouder heeft u ook een samenwerking met de erfbetreders, zoals de dierenarts, handelaar en met ons als voerleverancier. Ieder heeft specifieke kennis over een bepaald onderwerp. We maken elkaar sterker als we op de juiste manier samenwerken en dus gebruikmaken van elkaars kennis en kunde.

Ook voor mij als varkensspecialist merk ik steeds vaker het belang van goede samenwerking. Natuurlijk met mijn collega's naast mij, als team, wat voelt als 'one big family'. Dat zijn niet alleen de varkensspecialisten. Want hoe kom ik aan alle kennis en adviezen? Daar zit een veel groter team achter: nutritionisten die veel onderzoek doen, de collega's van productie en logistiek die het voer maken en vervoeren en de klantenservice die intern ontzettend veel werk verricht.

Maar ook wij werken samen met andere netwerkpartners, combineren onze kennis met bijvoorbeeld die van dierenartsen en bedrijven in genetica. Al dit samenwerken leidt tot succesvol ondernemerschap, zowel voor de varkenshouder als voor ons. We werken zij aan zij, leggen onze handen op die van u en die van u op die van ons. In goede en in minder goede tijden. Allemaal hebben we hetzelfde doel: samen werken aan efficiëntie, gezonde varkens en een beter rendement. Dit hebben wij vertaald naar onze campagne 'Samen BIG Family'. We zijn één familie die elkaar steunt en vooruithelpt.

Voor mij geldt het goede samenwerken voor zowel thuis op ons varkens- en melkveebedrijf als voor mijn werk bij ForFarmers. Sta er eens bij stil wie bij uw big family horen. Versterk die samenwerking. Dat werkt in ieders voordeel. Mooi hè?

Edwin Haverkate
Varkensspecialist ForFarmers

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer