Russische+varkensintegratie+Miratorg+wil+bouwen+in+Vietnam
Nieuws
© Eigen Foto

Russische varkensintegratie Miratorg wil bouwen in Vietnam

Het Russische varkensintegratiebedrijf Miratorg wil de Chinese en Vietnamese markt veroveren. Miratorg is van plan een productielocatie op te zetten in Vietnam. Dat zei Miratorg-topman Victor Linnik onlangs tijdens de opening van Vietnam Expo 2023 in Hanoi.

Sinds 2018 onderhouden Rusland en Vietnam handelsbetrekkingen. Vietnam was destijds het eerste land in Zuidoost-Azië dat Russisch vlees toeliet. De afgelopen jaren verkocht Miratorg gemiddeld 50.000 ton varkensvlees aan Vietnam. Linnik vindt Vietnam vooral interessant omdat het land exportopeningen biedt naar onder andere Japan, Zuid-Korea en Laos. Landen waarmee Vietnam een vrijhandelsovereenkomst heeft, meldt Pig Progress.

Miratorg blijkt niet de enige Russische firma met expansiedrift naar Azië. Vleesproducent Rusagro gaf in 2021 al aan meerdere varkenshouderijbedrijven te willen bouwen in Noord-China, vlak bij de grens met Rusland. Door corona zijn die plannen op een laag pitje beland. Onbekend is wat de actuele stand van zaken is.

De Russische president Vladimir Poetin heeft in december 2022 toegezegd varkensvleesproducten te helpen om obstakels richting Chinese markt te vereffenen. Geschat wordt dat de top van de Russische integraties jaarlijks minstens 500.000 ton varkensvlees exporteren naar China.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer