NVM+verkocht+in+2022+negen+varkensbedrijven
Nieuws
© NVM

NVM verkocht in 2022 negen varkensbedrijven

Afgelopen jaar heeft het aantal verkochte varkensbedrijven door NVM Agrarisch & Landelijk een nieuw laagtepunt bereikt. In heel 2022 zijn via NVM agrarische makelaars slechts negen locaties met varkens van eigenaar gewisseld, het jaar ervoor waren er dat twaalf.

Het aantal transacties van bedrijven in de intensieve veehouderij (varkens, pluimvee, vleeskalveren) is in de tweede helft van 2022 vrijwel tot stilstand gekomen. Dat meldt NVM Agrarisch & Landelijk in Vastgoedmarkt in beeld - 2022 in feiten en cijfers. Dat wijt de NVM aan de achterblijvende financiële middelen. De negen verkochte varkenshouderijen zijn geregistreerd in de eerste acht maanden van 2022.

De onduidelijkheid over uitkoopregelingen en het stikstofbeleid heeft ervoor gezorgd dat verkopen van te koop staande locaties volgens NVM worden uitgesteld. Daarnaast is een historisch laag aantal varkenshouderijen aangemeld als nieuw verkoopaanbod. Het betreft in een heel jaar slechts veertien varkensbedrijven. Daarmee is de voorraad met tien varkensbedrijven geslonken bij de NVM en staan er aan begin van dit jaar nog slechts 26 varkensbedrijven te koop.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer