Innovatieprijs+voor+StructoBlend
Nieuws
© John Lamers

Innovatieprijs voor StructoBlend

Het nieuw ontwikkelde StructoBlend, een mengsel van niet geperste korrels en geperst voer, heeft op de Pork & Poultry-beurs in het Brabantse Den Bosch de innovatieprijs gewonnen. Het publiek kon voor en tijdens de beurs zijn stem uitbrengen.

Met StructoBlend levert P. Bos complete voeders voor zeugen en vleesvarkens, waarvan de helft bestaat uit korrels en de andere uit niet geperste ingrediënten. Hiermee staat de diervoederproducent drie vliegen in een klap en pakt de kostprijs 2 cent per kilo groei lager uit.

De structuur en vezels van StructoBlend zijn belangrijk voor een optimale maag- en darmgezondheid van de huidige genetica varkens. De voeringrediënten die minder goed zijn bestand tegen de hoge temperaturen, zoals vitamines en fytase, worden niet geperst. Het persen van de andere grondstoffen zorgt er juist voor dat ze goed worden ontsloten.


De andere kandidaten voor de innovatieprijs bij de varkens waren: AHV Aspi Paste, ondersteuning voor zeugen na het werpen, Nijsen Company met het duurzame voer uit reststromen, TwistPak van Boehringer Ingelheim om eenvoudig het circo- en mycoplasma-vaccin te mengen, de naaldloze vaccinatie Idal van MSD Animal Health en Watson die de duurzaamheid per kilo varkensvlees vanaf de grondstoffen tot en met het varkensbedrijf kan meten van Trouw Nutrition en Lifarma.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer