Beter+Boeren+Challenge+om+milieu%2C+boer+en+dier+boost+te+geven
Nieuws
© Varkens Archief

Beter Boeren Challenge om milieu, boer en dier boost te geven

Ideeën die verbeteringen betekenen voor zowel het milieu, de boer als het dier. Het Barth-Misset Fonds daagt studenten in het mbo, hbo en universitair onderwijs uit om die aan te leveren. De beste inzendingen van deze Beter Boeren Challenge kunnen geldbedragen winnen van 500, 750 of 1.000 euro.

In de Nederlandse veehouderij gaat de komende jaren veel aandacht uit naar het verminderen van de uitstoot van stikstof en broeikasgassen. Dat vraagt om innovaties, maar die zijn niet eenvoudig. Maatregelen die misschien wel bijdragen aan minder stikstof of broeikasgassen, kunnen haaks staan op dierenwelzijn of omgekeerd.

Alle inzendingen worden door een professionele jury beoordeeld op inventiviteit, impact en uitvoerbaarheid. De beste drie ideeën worden gehonoreerd met een geldprijs. Die bekendmaking van de winnaars gebeurt tijdens het Barth-Misset Fonds live-event begin volgend jaar.

Aanmelden noodzakelijk

Deelnemers aan de challenge moeten zich van te voren aanmelden. Dat kan tot 11 oktober, daarna kunnen zij tot 24 december hun idee inzenden. Meer informatie en instructies voor de deelnemers en een lijst met veelgestelde vragen, is online beschikbaar.

Het Barth-Misset Fonds is een initiatief van het echtpaar Else Barth (1928-2015, filosoof ) en Henk Misset (1922-2015, econoom). Zij wilden de verblijfs- en transportomstandigheden van dieren in de veehouderij verbeteren. Het fonds verdeelt jaarlijks 150.000 euro over innovatieve projecten die deze missie ondersteunen. Daarnaast steunt en organiseert het fonds het maatschappelijk debat over het dierenwelzijn in de veehouderij.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer