Wroetvarken%2Dpionier+Jan+Broenink+doet+stapje+terug
Nieuws
© Varkens Archief

Wroetvarken-pionier Jan Broenink doet stapje terug

Varkenshouder Jan Broenink heeft zijn voorzittersrol bij de Stichting de Wroetstal overgedragen. Hij is 65 jaar geworden, gaat het rustiger aan doen maar blijft ambassadeur voor Wroetvarken. Varkenshouders Edwin Tijink en Bert Kleiboer zijn toegetreden tot het stichtingsbestuur.

Jan Broenink uit het Overijsselse Langeveen is oprichter en geestelijk vader van het Wroetvarken. Sinds 2014 is hij het boegbeeld en kartrekker van het concept. Hij heeft een cruciale rol gespeeld in het ontwikkelen van Wroet tot wat het nu is en is trots op hoe de keten er nu voorstaat.

Maar tijden veranderen en ontwikkelingen gaan door terwijl de leeftijd ook een rol begint te spelen. Daarom is Broenink onlangs teruggetreden als voorzitter van de stichting. Edwin Tijink van het subfokbedrijf in Almelo die de opfokzeugen voor het hele Wroetconcept levert, treedt toe tot het bestuur. Dat geldt eveneens voor de houder van Wroetvarkens en melkveehouder Bert Kleiboer uit het Gelderse Wilp. Ben Gosschalk blijft secretaris-penningmeester van de stichting.

Rol van ambassadeur

Het Wroetbestuur is Broenink dankbaar voor zijn pionierswerk en alle inspanningen die hij voor het concept en de deelnemers heeft gedaan. Wel blijft Broenink inzetbaar voor de stichting als ambassadeur voor Wroetvarken, meldt de nieuwsbrief Wroetnieuws.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer