De+Valk+Wekerom+en+ABZ+sorteren+voor+op+fusie
Nieuws
© De Valk Wekerom

De Valk Wekerom en ABZ sorteren voor op fusie

De diervoedercoöperaties De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking gaan per 1 februari intensiever samenwerken. Met deze strategische samenwerking kunnen ze beter inspelen op de toekomstige ontwikkelingen in de Nederlandse veehouderij. Samen hebben ze de beschikking over acht moderne, gespecialiseerde voerfabrieken en een goede dekking over het land.

De samenwerking is een logisch vervolg op de samenwerking die De Valk Wekerom (DVW) en ABZ De Samenwerking (ABZ) al hebben bij de productie van voeders voor rundvee, pluimvee en biologische diersectoren. Nu bundelen ze hun krachten ook bij de inkoop, kwaliteit, nutritie en managementondersteuning.

Samenwerken in coöperatieverband biedt al meer dan honderd jaar voordelen voor leden-veehouders. Daarom willen beide coöperaties het proces om eventueel op termijn te fuseren zorgvuldig doorlopen. In de verschillende regio's in het land willen ze dichtbij de boer en zijn dieren blijven staan. Mocht het voordeel van krachtenbundeling interessant zijn voor de coöperatieleden dan kunnen DVW en ABZ opgaan in een nieuw te vormen coöperatie.

Basis is vertrouwen

Algemeen directeur Martin Vervoorn van De Valk Wekerom geeft aan dat de bestaande samenwerking met ABZ een prima vertrouwensbasis is. 'Onze medewerkers en die van ABZ verstaan elkaars taal en hebben hetzelfde doel voor ogen: het beste voer voor de dieren en het beste resultaat voor de veehouder.'

Marcel Roordink algemeen directeur van ABZ De Samenwerking gelooft in de kracht van een regionale aanpak. 'De samenwerking maakt dat we in alle regio's een nog uitgebreider assortiment diervoeders en het bijbehorend advies kunnen aanbieden. Zowel in de reguliere, als biologische markt kunnen we de hele markt vanuit de acht fabrieken bedienen en wisselen we kennis en vakmanschap uit.'

DVW produceert op jaarbasis zo'n 250.000 ton diervoeders, waarvan zo'n 100.000 ton voor de biologische markt. Bij de start van de nieuwe coöperatie ABZ De Samenwerking - een fusie van de coöperaties ABZ Diervoeding en De Samenwerking begin 2022, werd een gezamenlijke voerproductie behaald van ruim 700.000 ton per jaar.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer