Lichte+omzetstijging+ABZ+en+De+Samenwerking+in+2021
Nieuws
© Jos Thelosen

Lichte omzetstijging ABZ en De Samenwerking in 2021

Samen hebben de coöperaties ABZ en De Samenwerking in 2021 een lichte plus gerealiseerd in de afzet van diervoeders. Met name ABZ Diervoeding zette meer voer af in de varkens- en pluimveehouderij en voor de leden van ABZ is er een nabetaling.

Die volumestijging blijkt uit het jaarverslag van beide coöperaties die sinds 1 januari één coöperatie vormen. In januari hebben ze ook Bosgoed Diervoeders overgenomen.

Coöperatie Arkervaart-BramecoZon (ABZ) realiseerde vorig jaar een afzet van 615.000 ton mengvoeders. Dat is ruim 2 procent hoger dan het afzetvolume in 2020. Vooral in pluimvee- en varkensvoeders werd meer tonnen voer afgezet. Ook is er een afzettoename in de biologische sector te zien.

Nabetaling ABZ

Financieel sloot ABZ Diervoeding het jaar af met een resultaat na belastingen van ruim 2,7 miljoen euro. Bijna 1,3 miljoen euro hiervan wordt via een nabetaling uitgekeerd aan de leden. Dat resulteert in een nabetaling van 30 eurocent per 100 kilo mengvoeders. De coöperatie staat de komende jaren voor stevige investeringen om het succes in maatwerkvoeders verder uit te bouwen en de klantbediening verder te verbeteren.

De Samenwerking

De Coöperatieve Landbouw Vereniging De Samenwerking realiseerde in 2021 een afzet van 114.000 ton mengvoeders. De afzet lag hiermee precies op hetzelfde niveau als in 2020. Dit komt mede door een plus in het aantal klanten.

Financieel sloot De Samenwerking het jaar af met een resultaat na belastingen van ruim 90.000 euro. De coöperatie hanteerde met name in de tweede helft van het jaar een scherpe prijsstelling. De kostenstijgingen door hogere grondstof- en energieprijzen werden deels doorberekend aan de klanten. Het resultaat wordt toegevoegd aan de algemene reserve.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer