Verwerkte+dierlijke+eiwitten+stuwen+AR+mede+naar+recordjaar
Nieuws
© Eigen Foto

Verwerkte dierlijke eiwitten stuwen AR mede naar recordjaar

Met een 7,2 procent hogere voerafzet boekt AgruniekRijnvallei (AR) een voerproductierecord. In 2022 is rond de 730.000 ton aan mengvoeders en enkelvoudige grondstoffen omgezet. Deze resultaten werden geboekt in een dynamische en onzekere markt, maar wel met de primeur van het toe gaan passen van verwerkt dierlijk eiwit.

Ook financieel zegt AR een uitstekend jaar achter de rug te hebben. Alle vier de pijlers onder het bedrijf - voer, plant, op- en overslag en winkels - hebben daaraan bijgedragen. Leden/afnemers hebben door prijsreducties meegeprofiteerd van het succes van de coöperatie.

In een krimpende markt is de mengvoeromzet van AR in 2022 met bijna 10 procent gestegen ten opzichte van 2021. De totale voeromzet komt 7,2 procent hogere uit waardoor de die van ruim 680.000 ton is gestegen naar zo'n 730.000 ton per jaar.

In alle veehouderijsectoren is de afzet van AR-voeders gegroeid. De grootste omzetstijging komt op conto van de pluimveehouderij, mede dankzij het in maart 2022 gaan toepassen van verwerkt dierlijk eiwit in pluimveevoeders. Nadien zijn ook verwerkte dierlijke eiwitproducten bij specifieke varkensvoeders toegepast. Deze voortrekkersrol heeft de coöperatie nieuwe klanten opgeleverd.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer