AgruniekRijnvallei+zet+5+procent+meer+voer+af+in+2021
Nieuws
© AgruniekRijnvallei

AgruniekRijnvallei zet 5 procent meer voer af in 2021

Mengvoerproducent AgruniekRijnvallei heeft in 2021 5 procent meer mengvoer afgezet dan in het jaar daarvoor. Zowel in de pluimvee- als de varkens- en rundveevoeders is een toename gerealiseerd.

Door de hoge grondstoffenprijzen was er in de enkelvoudige voeders een bescheiden daling te zien. De totale voeromzet is daardoor met 3 procent gestegen.

Ook heeft AgruniekRijnvallei er in het afgelopen jaar meer nieuwe klanten bij gekregen. Dat leidde tot een positieve klantenbalans en een stijging in de afzet. Ook financieel gezien heeft het bedrijf een goed jaar achter de rug.

Anticiperen op vraaggestuurde ketens

Veel agrarisch ondernemers hadden in 2021 te maken met stijgende kosten (voer, energie en kunstmest), terwijl de opbrengstprijzen niet voldoende meestegen. In tijden van hoge kosten en politieke onzekerheid is toekomstbestendig ondernemen een uitdaging, maar ook essentieel om resultaat te boeken. Om die reden kozen agrarisch ondernemers steeds vaker voor deelname aan vraaggestuurde ketens. Deze geven afzetzekerheid aan de ondernemers en leiden tot een beter rendement voor de hele keten.

AgruniekRijnvallei heeft op deze ontwikkeling geanticipeerd met passende voersamenstellingen en een efficiënte inzet van de productielocaties en wist zo in alle diersectoren omzetstijging te realiseren.

Welkoop

De negen Welkoopwinkels van AgruniekRijnvallei hebben vorig jaar het beste resultaat ooit neergezet. De omzetgroei onder moeilijke omstandigheden, waaronder de coronacrisis, zette in 2021 door. Hiermee vormen de winkels een stabiele pijler van AgruniekRijnvallei die bijdraagt aan het rendement van de leden via de kortingen op voer en gewasbeschermingsmiddelen.


Bij dochteronderneming Rijnzate stond in 2021 het op- en overslagvolume onder druk, omdat de aanvoer van grondstoffen naar fabrieken via vrachtwagens of per trein plaatsvond. Desondanks was het grootste deel van het jaar de bezettingsgraad van de opslagcapaciteit hoog.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer