%27Varkensvlees%2Dtijdreis%27
Blog
© Studio Van Assendelft

'Varkensvlees-tijdreis'

Het leuke van een eigen bedrijf of dit nu agrarisch is of een winkel, maakt natuurlijk niet uit, is dat je je eigen creativiteit hierin kwijt kan. Op een agrarisch bedrijf bedenk je ook steeds nieuwe, innovatieve, creatieve oplossingen om zo tot een optimale bedrijfsvoering te komen.

Hetzelfde doe ik ook in de winkel, althans dat probeer ik. Zo kwam er een man bij ons op de koffie en die vroeg of er nog iets nieuws was. Ik probeer elke paar weken toch wel wat anders aan ons assortiment toe te voegen, om zo de mensen die regelmatig binnenkomen te prikkelen. En elke maand wordt onze etalage aangepast op een thema om te laten zien wat we hebben en er staat een bordje bij waar overal varken inzit.

Ik werd nu toch wel geprikkeld door die man. Het einde van het jaar nadert, hier kunnen we natuurlijk ook best iets mee. We mogen elkaar weer ontmoeten, gezellig bij elkaar zijn. Lekker eten vinden we ook allemaal fijn. Maar hoe pakken we dit aan? Het gesprek komt ook op lekker eten, een biertje en gezellig bij elkaar zijn. Hoe kunnen wij hier iets mee.

Na dagen hiermee rondgelopen te hebben en er met Marcel en onze dochters over gesproken te hebben, zijn we tot de conclusie gekomen dat er veel mensen zijn die zult, balkenbrij en bloedworst niet kennen, paté en droge worst is altijd lekker en Eigezwijnse worst en hamburger zijn ook nog onbekend. Met verschillende biertjes erbij wordt alles nog specialer. En onze varkensvlees-tijdreis is geboren.

Even alles goed uitwerken en het kan de markt op. Dit houdt in dat we het zelf eerst uitproberen. Is ook geen straf. Geweldig om zo dat creatieve vorm te laten krijgen. Genieten als het werkt. En weer een stapje verder.

Miriam Berkvens
Oijnk! in Veghel

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer