Exclusief+kijkje+in+kraamstal+met+uitloopvariant
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Exclusief kijkje in kraamstal met uitloopvariant

Een blik werpen in een kraamstalvariant van de toekomst? En zien hoe een gangbaar varkensbedrijf met zeugen en vleesvarkens kan worden omgevormd tot een bedrijf met een hoge gezondheidsstatus en een goede biosecurity? Die mogelijkheid biedt familie Van Gerwe in het Noord-Brabantse Schaijk op vrijdag 28 oktober.

De kraamstal bestaat uit kraamhokken met vrijloopruimte zodat groepskramen mogelijk is. Bijzonder is dat in een grote open ruimte vier weekgroepen met zeugen en biggen onder een kap zullen worden gehuisvest. De lucht wordt via een centraal luchtkanaal in de nok optimaal verdeeld. Op een plek in de stal wordt de stallucht afgezogen en gaat die direct naar een verdiept geplaatste luchtwasser.

Tijdens de de ingrijpende verbouwing zijn de looplijnen op het bedrijf gewijzigd en is een ideale hygiënesluis op een gunstige plek gemaakt. Ook deze dingen zijn te bekijken.

Eigen aanfok met SPF-status

Als de open dag achter de rug is wordt alles gereinigd en ontsmet. Kort daarna zullen de eerste door Van Gerwe zelf gefokte TN70-zeugen met een hoge gezondheid (Specific Pathogen Free) de nieuwe kraamstal gaan bevolken.

Geïnteresseerden krijgen een interessant doorkijkje voorgeschoteld naar de toekomst. Ook is er een breed scala van zakenpartners present met een stand waar u terecht kunt voor informatie.

Wanneer? Vrijdag 28 oktober
Tijdstip? Tussen 12.30 en 17.30 uur
Waar? Middelstraat 7 in Schaijk
Advies: Kom met schone kleding en schoeisel

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer