ForFarmers+krijgt+andere+aansturing+en+komt+met+nieuwe+strategie
Nieuws
© ForFarmers

ForFarmers krijgt andere aansturing en komt met nieuwe strategie

CEO Chris Deen van ForFarmers is momenteel inactief door gezondheidsproblemen, meldt het veevoerbedrijf. Zijn taken worden overgenomen door CFO Roeland Tjebbes en COO Pieter Wolleswinkel. Dit gebeurt ten tijde van de ontwikkeling van een nieuwe strategie voor ForFarmers.

ForFarmers presenteert de nieuwe strategie op 17 november. Het bedrijf noemt de veranderende marktomstandigheden als reden. De koers die het bedrijf nu vaart, is in 2020 gepresenteerd.

Het bedrijf kampt al langere tijd met problemen om de hogere kosten voor voer door te berekenen aan klanten. Daardoor staat de winstmarge onder druk. ForFarmers gaf eind juni, toen Deen werd benoemd, al aan dat het zijn strategie gaat evalueren en waar nodig aanscherpen.

Het beursgenoteerde bedrijf in Amsterdam is met een afzet van circa 10 miljoen ton diervoeders marktleider in Europa. De onderneming is actief in Nederland, België, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. ForFarmers heeft circa 2.500 medewerkers. De omzet bedroeg in 2021 ongeveer 2,7 miljard euro.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer