Plots+gewichtsverlies+varkens+snel+opgelost
Nieuws
© Onbekend

Plots gewichtsverlies varkens snel opgelost

In een nacht gemiddeld zo'n 30 kilo per vleesvarken verliezen riep meteen vragen op bij een Chinese varkenshouder. Hij stapte naar de politie en die loste het mysterie snel op. Twee Chinezen werden vastgezet voor het omruilen van lichtere voor zwaardere vleesvarkens. Snel economisch gewin was hun drijfveer.

Een koppel van ruim tweehonderd vleesvarkens met een gemiddeld gewicht van 120 kilo bleek een dag later een afgeslankt koppel te zijn. De dieren in het hok van de Chinese varkenshouder in Lechang wogen gemiddeld nog zo'n 90 kilo. Ook zag hij andere rassen en dunnere varkens dan de dag ervoor.

De varkenshouder stapte naar de politie om aangifte te doen van deze merkwaardige ontdekking. De agenten gingen direct aan de slag omdat het past bij het speerpunt: snel en zichtbaar aanpakken van kleine criminaliteit.

Camerabeelden en sporen

Omdat de ondernemer op zijn varkensbedrijf bewakingscamera's heeft, zou de politie gebruik kunnen maken van de beelden. Op het bedrijf gekomen constateerde de agenten dat de bewakingsapparatuur om 3 uur 's nachts plotseling uitviel en drie uur later weer functioneerde. Op de beelden was duidelijk te zien dat er toen andere varkens in de hokken lagen. Ter plekke voerden de agenten onder meer sporenonderzoek uit. Dat leidde naar twee verdachten die een dag later in de kraag werden gepakt.

De twee mannen bekenden de omruil van kleinere voor grote varkens. Door het koppel van ruim tweehonderd vleesvarkens te wisselen verdienden ze in een nacht werken zo'n 140.000 yuan (omgerekend 21.000 euro).

Omdat ze hun zware varkens nog niet hadden kunnen verkopen, kon de politie de twee snel opsporen. Op een 'verstopte' boerderij lagen meer varkens en werden wantoestanden ontdekt. Uiteindelijk zijn ruim tweehonderd zware vleesvarkens weer teruggebracht naar de Chinese varkenshouder in Lechang, meldt Xiaoxiang Morning News. Of het uiteindelijk wel allemaal zijn eigen varkens waren, is niet zeker. Bovendien is het terugbrengen van de varkens een enorm gezondheidsrisico.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer