Pigwalk+beleeft+primeur+bij+Porcus+Campus
Nieuws
© Marcel van de Kerkhof

Pigwalk beleeft primeur bij Porcus Campus

De primeur van de Pigwalk in Nederland vond een week geleden plaats bij Porcus Campus in het Brabantse Aarle-Rixtel. Van de zestien varkensrassen op de locatie van de familie Rooijakkers paradeerde een bont gezelschap knorrend over het verhoogde podium.

Vakkundig begeleidde John Rooijakkers de nieuwbakken showmodellen bij het statig over het omheinde paradepaadje lopen. Zijn broer Maarten Rooijakkers vertelde ondertussen over de kenmerken en bijzonderheden van het geshowde varkensras. Regelmatig klonk applaus en gelach.

De Pigwalk was een van de onderdelen van het vier uur durende evenement op het voormalige zeugenbedrijf met zichtlocatie. Het bedrijf is omgebouwd tot recreatief belevingscentrum voor mens en varken. Rooijakkers ziet Porcus Campus als de verbinding tussen de agrarische sector en consumenten en de poort tussen de stad en het platteland.

Tamworth-varkensvlees

Het betalende gezelschap kreeg naast de Pigwalk varkensvlees van de barbecue voorgeschoteld. Dat was afkomstig van een Tamworth-varken dat op het eigen bedrijf een goed leven heeft gehad. Tamworth is een oud Engels varkensras, rossig van kleur, sterk en robuust en het heeft een grote winterhardheid. De deelnemers lieten zich het speciale vlees goed smaken.

Iedereen die deze varkensshow nog wil meemaken, krijgt een herkansing. Op 20 augustus vindt eenzelfde show met culinair hoogtepunt plaats in de evenementenhal van Porcus Campus.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer