Familie+De+Jong+wint+R%26amp%3BO+Award+2022
Nieuws
© Johan Wissink

Familie De Jong wint R&O Award 2022

Het varkensbedrijf van familie De Jong uit het Utrechtse Leerbroek heeft de R&O Award 2022 gewonnen. Deze ontvangt het bedrijf met de mooiste en beste reinigings- en ontsmettingsplaats voor vrachtwagens.

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en Vee & Logistiek Nederland reiken de prijs uit. Uitgangspunt daarbij is dat een vrachtwagen na het lossen van de varkens weer schoon de weg opgaat. 'Voor ons is dat enorm belangrijk zeker met de risico's voor insleep van de Afrikaanse varkenspest', zegt POV-voorzitter Linda Verriet.

Bonne van Dam van Vee & Logistiek Nederland: 'Als de wagen volledig is geleegd, moet deze worden schoongemaakt. Dat kan zowel op vleesvarkensbedrijven waar je biggen aflevert als op zeugenbedrijven waar gelten worden afgeleverd.' Koos de Jong van het handelsbedrijf nomineerde zijn broer voor deze award. 'Er zijn hogedrukspuiten aanwezig, voldoende water, reinigings- en ontsmettingsmiddel en zelfs overdekt.'

Familie De Jong ontvangt als prijs een reinigings- en ontsmettingspakket van Roy van Tilburg van MS Schippers. 'Ik wil de veehouders uitdagen om te kijken wat er nog beter kan op hun bedrijf om te voorkomen dat er dierziektes binnenkomen.' Daar haken de winnaars op in: 'We bouwen voor miljoenen euro's en de laatste 1.000 euro voor een pompje is moeilijk. Waar hebben we het dan over.'


Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer