Topigs+Norsvin+voegt+50+miljoenste+varken+toe+aan+database
Nieuws
© Varkens Archief

Topigs Norsvin voegt 50 miljoenste varken toe aan database

In de Pigbase-database van Topigs Norsvin staan 50 miljoen varkens. Met Mitzi de Z-lijn-gelt is dit aantal aangetikt. Ze werd in februari geboren op het Amerikaanse subfokbedrijf van Snider Farms in Michigan.

Pigbase verbindt de fokbedrijven van Topigs Norsvin en haar klanten met elkaar en creëert daarmee een grote populatie fokvarkens. Dit maakt het volgens Topigs Norsvin mogelijk een hoge genetische vooruitgang te boeken en deze snel over de wereld te verspreiden.

De database bevat gegevens van kernfokbedrijven, commerciële zeugenbedrijven en slachterijen. Net als genomische gegevens en gegevens die zijn verzameld bij uitsnijsessies, CT-scans en andere meetprotocollen die worden gebruikt in het fokprogramma en onderzoek van de organisatie.

Pigbase wordt gezien als de grootste varkensfokkerijdatabase in de wereld. Per jaar worden de gegevens van ongeveer 2,5 miljoen varkens toegevoegd. De database bevat 70 miljoen CT-scanbeelden en DNA-gegevens van 685.000 varkens en 100 terabyte aan opslag. Met het systeem worden 3,2 miljard fokwaarden per dag berekend.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer