Varkensnoteringen+plussen+22+cent
Nieuws
© Twan Wiermans

Varkensnoteringen plussen 22 cent

De vleesvarkensnotering van Vion en Compaxo plussen deze week 22 cent per kilo. Vion komt uit op 1,82 euro (inclusief btw) Compaxo op 1,60 (exclusief btw). Het is voor de vierde week op rij dat de prijs stijgt. Van Rooi houdt het bij een plus van 20 cent per kilo en noteert 1,59 euro exclusief btw.

De positieve prijsontwikkeling zet door op diverse vleesafzetmarkten in de Europese Unie, geeft Vion aan in een toelichting op de prijsstijging. Het voorstuk stijgt in de verkoop maar beperkt mee, doordat met name de nekken achterblijven.

Als reden noemt Vion het feit dat nekken typische seizoensproducten zijn voor de zomer. Het aanbod aan slachtrijpe vleesvarkens ligt in Nederland op een normaal niveau, waarbij de geslachte gewichten nog steeds hoog zijn.

Nederlandse notering los van Duitse

De Nederlandse vleesvarkensnotering was jaren een afgeleide van de Duitse. Maar de situatie in Duitsland wijzigt sterk, geeft Vion aan. Onder andere door Afrikaanse varkenspest schuift het land van sterk exporterend steeds verder op richting zelfvoorzienend.

Dat proces is nog niet ten einde. Duitsland richt zich, schetst Vion in de marktanalyse van deze week, meer op de thuismarkt met haar eigen prijsdynamiek. Als gevolg van de gewijzigde situatie in Duitsland zal Vion in de toekomst de prijs meer los van die van Duitsland veranderen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer