Varkensnoteringen+plussen+flink
Nieuws
© Topigs Norsvin

Varkensnoteringen plussen flink

Vleesverwerker Vion heeft maandag de vleesvarkensnotering voor week 9 met 12 cent verhoogd naar 1,44 euro per kilo geslacht gewicht inclusief btw. Compaxo verhoogde de notering met 13 cent per kilo naar 1,25 euro per kilo (exclusief btw).

Vleesverwerker Van Rooi bleeft deze week iets achter op Vion en Compaxo bij het verhogen van de varkensnotering. Van Rooi deed er 9 cent bij en noteert 1,24 euro per kilo (exclusief btw). De wijziging en hoogte van de varkensnotering bij slachterij Westfort is identiek aan die van Van Rooi.

Volgens Vion is de stijging van inkoopprijs van de vleesvarkens eigenlijk te hoog. Enerzijds is het aanbod van vleesvarkens volgens de vleesverwerker in Nederland nog steeds ruim voldoende.
Anderzijds gaan de prijsstijgingen die Vion kan realiseren bij de verkoop van het varkensvlees minder hard omhoog.

Trekken aan de varkens

Duitse slachterijen zijn hun productie aan het opvoeren omdat de personeelsproblemen door corona nagenoeg zijn opgelost. Slachtcijfers in Duitsland schieten omhoog terwijl het aanbod van slachtrijpe varkens door Duitse vleesvarkenshouders aan het krimpen is. Deze ontwikkeling leidt volgens Dijk varkenshandel eindelijk weer tot 'trekken aan varkens'.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer