Logistiek+proces+Vion+Boxtel+verduurzaamt
Nieuws
© Vion Food Group

Logistiek proces Vion Boxtel verduurzaamt

'Een volgende stap in het verduurzamen van de logistieke processen', stelt Vion Boxtel over het ingebruik nemen van drie elektrische terminal trekkers.

De drie elektrische terminal trekkers vervangen twaalf diesel-terminal trekkers. Zij zorgen ervoor dat het rangeren van de koeltrailers op het terrein van de productielocatie in het Brabantse Boxtel voortaan 100 procent emissievrij gebeurt.

Eerder verduurzaamde Vion het wagenpark, onder andere door het gebruik van volledig elektrisch gekoelde trailers waarin vlees wordt vervoerd. Het ingebruik nemen van elektrische terminal trekkers past in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-beleid van Vion.

Uitbreiding productielocatie

De drie elektrische terminal trekkers verplaatsen de koeltrailers op het terrein van Vion Boxtel. Tegelijk met de uitbreiding van de productielocatie in Boxtel is het buitenterrein opnieuw ingericht. De terminal trekkers zijn geleverd door Toyota-dochter Vitesse Vorkheftrucks. De trekkers zijn speciaal voor de toepassing bij Vion gebouwd door Terberg in het Utrechtse Benschop. Vanwege corona liep de levertijd iets op, maar intussen zijn ze alle drie in gebruik genomen.

De elektrische terminal trekkers zijn geluidsarm en maken een efficiëntere planning mogelijk. Trailers kunnen nu veilig worden afgekoppeld op zogenoemde trailer trestles. Dat zorgt ervoor dat er tijdens het laden veilig een trailer kan worden ingereden, ook al is deze afgekoppeld. Chauffeurs hoeven nu niet steeds in en uit een terminal trekker, terwijl minder terminal trekkers op het terrein ook bijdragen aan de veiligheid, stelt Vion.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer