Duitse+vleesproductie+in+2021+opnieuw+lager
Nieuws
© Varkens Archief

Duitse vleesproductie in 2021 opnieuw lager

De Duitse vleesproductie is in 2021 voor het vijfde jaar op een rij gedaald. De totale vleesproductie nam met 191.000 ton af naar bijna 7,65 miljoen ton. Het grootste deel van daling kwam voor rekening van de vleesvarkenshouderij.

Dat meldt het Duitse Federale Bureau voor de Statistiek Destatis op basis van voorlopige gegevens over 2021. De jaarproductie van bijna 7,65 miljoen vlees in Duitsland is 2,4 procent lager dan in 2020. De afgelopen tien jaar is de vleesproductie nog niet zo laag geweest. Sinds de piek in 2016 (8,28 miljoen ton vlees) is de vleesproductie elk jaar opnieuw gekrompen. In vijf jaar tijd is 634.000 ton minder geproduceerd, een afname van 7,7 procent.

Het aantal door Duitse varkenshouders bij slachterijen afgeleverde vleesvarkens daalde in 2021 met 0,8 procent. In totaal werden 50,61 miljoen Duitse varkens geslacht. Daarnaast is de import van vleesvarkens volgens Destatis-becijferingen drastisch afgenomen. Het aantal via dit aanvoerkanaal van slachterijen dieren halveerde en kwam vorig jaar uit op 1,17 miljoen vleesvarkens. De geringere aanvoer zorgde ondanks de iets hogere slachtgewichten voor een daling van de totale varkensvleesproductie. Uiteindelijk kwam met 4,97 miljoen ton 2,9 procent minder varkensvlees op de markt. Het laagste productievolume sinds 2007.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer