27+wilde+zwijnen+met+Afrikaanse+varkenspest+in+Noord%2DItali%C3%AB
Nieuws
© Varkens Archief

27 wilde zwijnen met Afrikaanse varkenspest in Noord-Italië

Bij het onderzoeken van de kadavers van wilde zwijnen zijn in Noord-Italië tot nu toe 27 besmette wilde zwijnen. Alle met Afrikaanse varkenspest besmette zwijnen zijn gevonden in de 114 gemeenten die in het besmette gebied liggen.

Sinds de vondst van het eerste met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijn op 6 januari in Noord-Italië zijn in de regio's Piëmonte en Liguria in totaal 149 kadavers van wilde zwijnen onderzocht op Afrikaanse varkenspest. Daarvan zijn er 101 gevonden in Piëmonte en 38 in Ligurië meldt het Istituto Zooprofilattico Sperimentale del Piemonte, Liguria e Valle d'Aosta.

De kadavers zijn afkomstig uit de hele regio, zowel uit het besmette gebied als de bufferzone daaromheen als in de gebieden buiten die bufferzone.
Van de 23 kadavers die in het besmette gebied in Ligurië werden gevonden waren er 13 positief. Van de 30 kadavers uit het besmette gebied in Piëmonte zijn er 14 positief en 16 negatief. Alle tot nu tot onderzochte kadavers in de bufferzone en daarbuiten blijken niet besmet met de Afrikaanse varkenspest.

Groot besmet gebied

De meeste besmette kadavers liggen rond de vindplekken waar de eerste besmette kadavers zijn gevonden. Maar er is ook minimaal een kadaver gevonden vlakbij Genua aan de kust. Het gebied waar de met Afrikaanse varkenspest besmette wilde zwijnen zijn gevonden meet ongeveer 30 bij 30 kilometer. Het totale door de Italianen ingestelde besmette gebied is circa 50 bij 50 kilometer groot.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer