Staghouwer+%28ChristenUnie%29+nieuwe+minister+LNV
Nieuws
© provincie Groningen

Staghouwer (ChristenUnie) nieuwe minister LNV

De Groningse gedeputeerde Henk Staghouwer (ChristenUnie) wordt de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in het vierde kabinet Rutte. Hij volgt Carola Schouten op.

De 59-jarige Henk Staghouwer is sinds april 2013 landbouw- en natuurgedeputeerde van de provincie Groningen. Daarvoor was hij eigenaar van bakkerijzaken.

Staghouwer gaat samen met Christianne van der Wal (VVD) de ministersposten vervullen op het ministerie van LNV. Zij wordt minister voor Natuur en Stikstof.

Kringlooplandbouw

Volgens ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers is Staghouwer in zijn functie als Groningse landbouwpoliticus al volop bezig geweest om samen met de boeren te werken aan de omslag naar een kringlooplandbouw.

'Ik ben blij dat Henk als ervaren bestuurder bereid is om nu samen met alle boeren, tuinders en vissers in Nederland aan de slag te gaan en te werken aan een duurzame en toekomstgerichte landbouw en visserij en zich wil inzetten voor versterking van de natuur in ons land. Er is op dit vlak heel veel te doen. Henk Staghouwer weet dat als geen ander en gaat zich met hart en ziel inzetten voor een sector die hem heel na aan het hart ligt', schrijft Segers in een verklaring.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer