POV+ontvangt+ruim+ruim+zestig+inzendingen+voor+Douche+Award
Nieuws
© Varkens Archief

POV ontvangt ruim ruim zestig inzendingen voor Douche Award

Voor de Douche Award van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) zijn ruim zestig inzendingen binnengekomen. Alle inzendingen zijn genomineerd en ontvingen daarvoor vorige week een herinneringstegel. De definitieve uitslag wordt binnenkort bekendgemaakt.

Op Facebook rouleerden afgelopen dagen verschillende foto's van de herinneringstegel. De douche op het varkensbedrijf is een belangrijk onderdeel van de biosecurity. De POV stelde de Douche Award in om het belang daarvan onder de aandacht te brengen. Douchen helpt om dierziekten zoals Afrikaanse varkenspest (AVP) buiten de staldeuren te houden.

'Wij doen er alles aan om AVP buiten Nederland te houden. Een van de maatregelen die varkenshouders kunnen nemen, is uitsluitend bezoekers in hun stallen toelaten na douchen. Om dit te stimuleren, lanceren wij de Douche Award voor de varkenshouder met de schoonste douche', licht POV-voorzitter Linda Janssen toe.


De POV zet de Douche Award samen met de AVP-preventiescan in om het maximale te doen in de strijd tegen AVP. Met deze online checklist kan een varkensbedrijf nagaan hoe goed het is beschermd tegen deze ziekte. De scan geeft een beeld van de maatregelen die een varkensbedrijf neemt om het risico van overdracht van infectieziekten te minimaliseren.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer