Leuke+doucheactie+koppelen+aan+serieuze+AVP%2Dscan
Nieuws
© Varkens Archief

Leuke doucheactie koppelen aan serieuze AVP-scan

Iedereen kan nog tot 1 augustus een varkensbedrijf nomineren voor de Douche Award. Volgens Fleur Bartels van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) loopt deze leuke actie met een serieuze ondertoon storm. 'Binnen een paar weken hadden we al meer dan vijftig genomineerden.'

Sommige varkensbedrijven zijn volgens Bartels zelfs door meerdere erfbetreders genomineerd. 'In de motivaties las ik dat er zelfs mensen rekening houden met het bezoekmoment van een bedrijf omdat het op die plek ideaal is om in een soort huiselijke sfeer prima in en uit te kunnen douchen.'

Om het belang van een strenge hygiëne op varkensbedrijven nog meer onder de aandacht te brengen, lanceerde de POV begin juli de douche award. Via deze actie is de belangenbehartiger voor de varkenshouderij op zoek naar het bedrijf met de meest comfortabele en beste doucheruimte, die uitnodigt om er telkens gebruik van te maken. Een plek waar altijd schone en voldoende handdoeken, kleding en schoeisel – ook op maat voor vrouwen – voorhanden is. Ook maakt de logische looplijn in de doucheruimte stalbezoekers direct duidelijk dat er een goede scheiding is tussen het schone en vuile gedeelte.

Eer en mooi prijzenpakket

Erfbetreders en medewerkers van varkensbedrijven kunnen varkensbedrijven die daar prima op scoren, tot 1 augustus nomineren. In september vindt de prijsuitreiking van de prestigieuze award plaats. Naast de eer krijgt de winnaar een jaar lang gratis zeep met dispensers, een handdoeken- en kledingpakket. Dit prijzenpakket is beschikbaar gesteld door MS Schippers.

De POV combineert de award met extra aandacht voor het buiten de deur houden van Afrikaanse varkenspest (AVP). Bartels: 'Door de AVP-preventiescan in te vullen, willen we mensen bewust maken van het belang van een goede externe biosecurity en hoe ze op een simpele manier lekken op kunnen sporen.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer