ForFarmers+wordt+partner+van+Varken+op+z%27n+Best
Nieuws
© ForFarmers

ForFarmers wordt partner van Varken op z'n Best

Veevoederbedrijf ForFarmers is partner geworden van Varken op z'n Best. Doel van dit ketenconcept is de kwaliteit van varkensvlees te verhogen en de keten transparant, duurzaam en stuurbaar te maken.

Van Loon Group nam het initiatief voor dit ketenconcept dat begin oktober 2020 het levenslicht zag. Varkenshouders die deelnemen aan Varken op z'n Best, werken met vaste genetica, voerplannen en hygiënemanagement. Relevante gegevens zijn inzichtelijk voor zowel de varkenshouder als ketenpartners. 114 varkenshouders zijn aangesloten bij het ketenconcept.

De deelnemende varkenshouders krijgen proactieve ondersteuning van het Varkens Advies Team. Dit team bestaat uit de varkenshouder, een voerspecialist, een dierenarts en een Live Stock-coördinator van Best Star Meat. De voerspecialisten van ForFarmers maken gebruik van Agroscoop, het managementsysteem van ForFarmers om de varkenshouder een betrouwbaar inzicht te geven in de technische en economische kengetallen van het bedrijf.


Het ketenconcept Varken op z'n Best sluit volgens Richard Dijkstra, sectordirecteur varkens bij ForFarmers Nederland, goed aan bij de strategie van ForFarmers 'Build tot Grow 2025', waarin duurzaamheid, kwaliteit, transparantie en rendement voor de boer centraal staan. 'In de keten worden reststromen van de levensmiddelenindustrie maximaal ingezet. Hiermee kan de CO2-footprint worden verlaagd, een ambitie die goed past in onze duurzaamheidsaanpak.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer