Linda+Janssen+trots+op+resultaat+onderzoeksagenda
Nieuws
© Koos Groenewold

Linda Janssen trots op resultaat onderzoeksagenda

'Ik ben trots op de opzet, de uitvoering en de resultaten vanuit de onderzoeksagenda varkenshouderij in de afgelopen jaren.' Dat zegt voorzitter Linda Janssen van de POV bij de presentatie 9 juni van de resultaten van de Onderzoeksagenda Varkenshouderij 2017- 2020.

Janssen wijst erop dat door intensief samen te werken met verschillende partners vooruitgang is geboekt bij antibioticareductie, houden van varkens met lange staarten, bigvitaliteit en niet of verdoofd castreren.

'Hiermee hebben we als keten laten zien samen de schouders te zetten onder verdere verduurzaming van de sector en het continu verbeteren op maatschappelijke thema’s. De Nederlandse varkenshouderij is toonaangevend en dat willen wij graag blijven', vult Janssen aan.

De rapportage schetst naast de resultaten die van 2017 tot en met 2020 werden gehaald, ook waar de komende vier jaar aan gewerkt gaat worden als het gaat om antibioticareductie, intacte staarten, bigvitaliteit en niet of verdoofd castreren. Zo moet het werk van welzijnscoaches bijdragen aan het optimaliseren van dierenwelzijn en het verminderen van bijtgedrag in de stal.

Bigvitaliteitsindex volgende stap

Ook werkt de onderzoeksagenda aan een bigvitaliteitsindex om de vitaliteit beter meetbaar te maken. Dit kengetal maakt het mogelijk dat varkenshouders de prestaties van hun bedrijven te vergelijken met die van andere bedrijven. Met behulp van de checklist en protocollen kunnen vervolgens succesfactoren en eventuele verbeterpunten in kaart gebracht worden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    11° / 6°
    55 %
  • Zondag
    12° / 5°
    20 %
  • Maandag
    10° / 3°
    5 %
Meer weer