Oproep+aan+Eerste+Kamer+om+stikstofwet+te+verwerpen
Nieuws
© Johan Wissink

Oproep aan Eerste Kamer om stikstofwet te verwerpen

De Eerste Kamer moet de Wet stikstofreductie en natuurverbetering verwerpen. Die oproep doen de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), Nederlandse Pluimvee Vakbond (NPV) en de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) in een brief aan de Eerste Kamer.

NMV, NVP en POV vinden dat er onhaalbare doelen in de stikstofwet staan. Ze stellen in de brief dat er een gebrekkige onderbouwing is van de Kritische Depositie Waarden en dat Aerius te onnauwkeurig is voor het bepalen van de depositie op detailniveau.


Daarbij roepen volgens de organisaties de wijze van monitoring van de staat van de natuur, de ondoorzichtige wijzigingen van natuurkaarten en de onduidelijke effecten van stikstof op de staat van de natuur veel vragen op. 'Met een beleid gebaseerd op de Kritische Depositie Waarden gaat Nederland op slot. Er zal dan een forse economische krimp zijn in de agri- en foodsector die momenteel een productiewaarde vertegenwoordigt van 100 miljard euro.'

Klik voor complete brief op onderstaande pdf

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer