European+Pig+Producers+verwachten+stijgende+varkensprijzen
Nieuws
© Twan Wiermans

European Pig Producers verwachten stijgende varkensprijzen

De European Pig Producers (EPP) hopen op een stijging van de Europese varkensprijzen. Ze verwachten dat de vraag naar varkensvlees en gegrilde producten toeneemt door de versoepelingen van de coronamaatregelen.

Met name de stijgende voerkosten in de afgelopen weken zorgden voor veel onrust onder varkenshouders, meldt EPP. Alleen in Denemarken konden in de eerste helft van het jaar goede opbrengsten worden behaald door de sterk gestegen export naar China. In een Europese vergelijking van de varkensvleesprijzen staan de Scandinaviërs dan ook op de tweede plaats achter de Spanjaarden, die momenteel bijna 30 cent meer per kilo vlees verdienen.

In veel landen in de Europese Unie staan ook de productiekosten onder druk, door toenemende eisen op het gebied van dierenwelzijn en milieu. Zo staat in Oostenrijk een referendum gepland over een verbod op volledige roostervloeren, castratie en staartcouperen. Zelfs in Finland, waar al een hoog niveau van dierenwelzijn is, staat castratie ter discussie. Ook in Zwitserland overweegt de regering om wetgeving aan te scherpen, onder andere ten aanzien van het gebruik van antibiotica.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer