Danish+Crown+zet+vol+in+op+verduurzaming
Nieuws
© Danish Crown

Danish Crown zet vol in op verduurzaming

Danish Crown gaat fors investeren in duurzaamheid en roept de groei in volume een halt toe, volgens de nieuwe bedrijfsstrategie 'Voed de Toekomst'. De Deense varkensslachter streeft ernaar binnen tien jaar wereldwijd de klimaatvriendelijkste en duurzaamste vleesleverancier te zijn.

De twee tot nu toe autonome grootste businessunits 'Pork' en 'Foods' van Danish Crown worden samengevoegd en gereorganiseerd. Door de productie van vers vlees en verwerkte producten samen te voegen, komt er budget vrij voor het doen van investeringen. Tot 2026 wil het bedrijf daar zo'n 1,6 miljard euro voor uittrekken.

De nieuwe 'Voed de Toekomst'-strategie krijgt prioriteit boven het vergroten van het volume. Innovatie moet de drijvende kracht worden achter de toegevoegde waarde van Danish Crown-producten. Over tien jaar wil het bedrijf niet meer dan nu produceren, maar meer opbrengst halen uit de huidige productie.

'Als vlees zijn slechte naam en reputatie als klimaatvervuiler wil kwijtraken, moeten onze velden en akkers intelligent worden verbouwd, moet kritisch worden omgegaan met drijfmest en moeten dieren voorzichtig worden behandeld', zegt CEO Jais Valeur van Danish Crown.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer