Mecklenburg%2DVorpommern+wil+bedrijfsgroottes+beperken
Nieuws
© Varkens Archief

Mecklenburg-Vorpommern wil bedrijfsgroottes beperken

De Duitse deelstaatregering van Mecklenburg-Vorpommern dringt bij de Bondsregering aan op het beperken van bedrijfsgroottes. Aanleiding hiervoor is een brand in april in Alt Tellin waarbij 50.000 varkens omkwamen.

Als er niet wordt ingegrepen in de bedrijfsgroottes, kan dat leiden tot een catastrofaal verlies van dieren, motiveert de deelstaatregering van Mecklenburg-Vorpommern. 'Hoe groter een dierenverblijf, des te groter het aantal dieren waarvoor het risico van brand of een dierziekte geldt', schrijft zij. Als het aan Mecklenburg-Vorpommern ligt, wordt de beperking van de bedrijfsgrootte concurrentieneutraal doorgevoerd.

In het schrijven aan de Bondsregering staat dat het gaat om het opzetten van een regionale, duurzame, diervriendelijke en landgebonden veehouderij in Duitsland. De deelstaatregering spreekt van een gemeenschappelijk politiek doel om toekomstperspectief te scheppen voor de veehouderij in Duitsland.

Afrikaanse varkenspest

De deelstaat Mecklenburg-Vorpommern refereert aan Afrikaanse varkenspest in het oosten van Duitsland. Daarnaast haalt de deelstaatregering de hervormingsvoorstellen van de commissie-Borchert aan. Die bevatten aanbevelingen voor meer dierenwelzijn in de veehouderij.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer