Plusje+voor+16+Nederlandse+PLUS+varkensboeren
Nieuws
© Koos Groenewold

Plusje voor 16 Nederlandse PLUS varkensboeren

Retailcoöperatie PLUS versterkt de exclusieve samenwerking met de leveranciers van Nederlands vleesvarkens. 'Samen zorgen zorgen we voor goed eten uit een gezonde keten', stelt de supermarktorganisatie. 'Daarom betalen we onze 16 varkensboeren een extra bijdrage en bieden ze afnamezekerheid.'


Afgelopen weken voerde PLUS gesprekken met de 16 varkenshouders, die voldoen aan het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming met een ster, in hun keten en hun vertegenwoordigers. Onder meer werd gesproken over het belang van samenwerking en samen toekomstgericht invulling te blijven geven aan goed eten uit een gezonde keten.

Beide doelstellingen van de in 2019 ontwikkelde PLUS keten staan momenteel onder druk. Verschillende oorzaken zorgen ervoor dat de marktprijzen van het varkensvlees op een laag niveau zijn gekomen. Daarom komt PLUS de varkenshouders tegemoet met een extra bijdrage bovenop de geldende marktprijzen. Bovendien biedt de supermarkt door de exclusieve samenwerking binnen de PLUS-keten een afnamezekerheid. Dit draagt bij aan de continuïteit en zekerheid bij het selecte groepje van varkenshouders.

Samen investeren

Eric Leebeek, commercieel directeur bij PLUS ziet de exclusieve samenwerking met hun boeren ook als voorwaarde voor het kunnen aanbieden van het beste varkensvlees aan hun klanten. 'We steunen onze boeren en zorgen er met de financiële bijdrage en afnamezekerheid voor dat zij kunnen blijven investeren in kwalitatief en duurzaam vlees. Samenwerken en samen investeren in een duurzame toekomst past bij PLUS als coöperatie.'

Geert van Bussel, varkenshouder in de PLUS keten geeft aan het gebaar van PLUS zeker te waarderen. “We voelen ons hiermee sterker verbonden met de PLUS keten en geeft vertrouwen om de samenwerking verder te ontwikkelen.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer