Wroetvarkenconcept+groeit+gestaag+door
Nieuws
© Varkens Archief

Wroetvarkenconcept groeit gestaag door

Het Wroetvarkenconcept groeit gestaag door. Drie nieuwe varkensbedrijven gaan deelnemen, waardoor het aantal groeit naar achttien wroetvarkenshouders.

Het Wroetvarkenconcept kenmerkt zich onder andere door de mogelijkheid die de varkens krijgen om te wroeten. Biggen en vleesvarkens hebben een dikke laag strooisel met achter in het hok een toilet. Bij nieuwbouw of renovatie zullen guste en drachtige zeugen ook in stallen met strooisel gehouden gaan worden.

In februari tekende de familie Brinkers uit het Overijsselse Diepenheim het contract met stichting De Wroetstal. Hun vermeerderingsbedrijf gaat biggen leveren voor de familie Holtkuile in het Overijsselse Wijhe. Thijs Holtkuile die in maatschap met zijn ouders werkt, is net begonnen met de bouw van een nieuwe wroetstal. Derde nieuwe deelnemers zijn Henk en Wouter Groothalle uit het Overijsselse Den Ham. Hun wroetzeugen zullen biggen leveren voor de de familie Rodijk in het Overijsselse Heeten, want alle vermeerderaars en vleesvarkenshouders zijn altijd aan elkaar gekoppeld.

Stal in aanbouw

Bij de familie Van de Kamp die vorig jaar al deelnemer werd aan het Wroetvarkenconcept is nog een stal in aanbouw. Daarnaast zijn er nog meer varkenshouders die zich willen aansluiten, maar dat hangt af het loskomen van de vergunningen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer