Varkensexpertise+bij+Lintjeshof+groeit
Nieuws
© Koos Groenewold

Varkensexpertise bij Lintjeshof groeit

Twee geborgde varkensartsen van Slingeland Dierenartsen zijn begin februari overgestapt naar een van de meest vooruitstrevende dierenartspraktijken in Nederland. Met hun toetreden tot Lintjeshof in Nederweert krijgen kennis, onafhankelijk gezondheidsadvies en het leveren van kwaliteit bij varkenshouders in Oost-Nederland impulsen.

Varkensdierenartsen Sanne van Dieten en Tim van Sprang maken sinds 1 februari deel uit van het varkensteam van Lintjeshof. Ze verbinden zich met 37 collega's, omdat ze samen meer kennis, expertise en kwaliteit aan de varkenshouders in het oosten van Nederland kunnen bieden.

De varkensdiereartsen van Lintjeshof begeleiden bedrijven met in totaal 350.000 fokzeugen in Nederland, België en Duitsland. Hiervan worden op Specifiek Pathogen Free (SPF)-bedrijven zo'n 50.000 SPF-zeugen gehouden. In zowel binnen- als buitenland is Lintjeshof toonaangevend wat betreft een hoge gezondheidsstatus.

Internationaal

Lintjeshof heeft vestigingen in Nederland, België (Maaseik) en Duitsland (Straelen) en is onderdeel van LH Vet Group. Agro-Vet in Mühlhausen/Thüringen, Tierarztpraxis Blumberg in Neuseddin en het laboratorium Merefelt maken daar ook deel van uit. Merefelt draagt zorg voor de diagnostiek en monitoring bij alle vestigingen.

Binnen de LH Vet Group dragen 37 varkensdierenartsen actief bij aan een betere gezondheid en kwaliteit op de aangesloten varkensbedrijven.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer