Vals+alarm+varkenspest+Berlijn
Nieuws
© Provincie Noord-Brabant

Vals alarm varkenspest Berlijn

Er is geen Afrikaanse varkenspest aangetroffen op het kadaver van het wilde zwijn dat aan de rand van Berlijn is gevonden. Dat blijkt uit het onderzoek op het referentielab van het Friedrich-Loeffler Institut (FLI), meldt deelstaat Brandenburg.

Het kadaver is op het FLI grondig op meerdere manieren onderzocht op Afrikaanse varkenspest. Daaruit is gebleken dat het niet besmet is. Staatssecretaris Anna Heyer-Stuffer en hoofd van het AVP-crisisteam reageert verheugd. Ze bedankt de dienst die verantwoordelijk is voor de dierziektebestrijding voor het snelle handelen en de steden Berlijn en Postdam. Die hadden inmiddels alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen voor het geval er wel Afrikaanse varkenspest was aangetroffen.


Het signaal dat van deze verdenking uitgaat, is echter wel duidelijk: de Afrikaanse varkenspest kan ook door menselijk handelen worden verspreid. Waakzaamheid en het opvolgen van de regels, zoals het niet achterlaten van voedselresten in de natuur of het meenemen van vlees of vleeswaren uit besmette landen, blijft noodzakelijk.


Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer