Chinese+importverboden+Braziliaans+varkensvlees+opgeheven
Nieuws
© Twan Wiermans

Chinese importverboden Braziliaans varkensvlees opgeheven

Twee vestigingen van JBS SA en een van Aurora Alimentos in Brazilië mogen weer levereren aan Chinea. Voor twee Braziliaanse vleesverwerkers blijft het verbod nog van kracht. China stelde het verbod in uit bezorgdheid over het coronavirus.

JBS SA is de grootste vleesverwerker ter wereld. Van deze Braziliaanse firma exporteren 25 fabrieken varkens- en pluimveevlees naar China. De twee vestigingen waarvoor het verbod gold, liggen in de zuidelijke deelstaat Rio Grande du Sul. Ook de wat kleinere rivaal Aurora in de naburige staat Santa Catarina mag de export op China hervatten.

Ook Brazilië werd geteisterd door uitbraken van covid-19. Braziliaanse vleesverwerkers investeerden op grote schaal in maatregelen om de risico's op verspreiding te voorkomen. Vleesverwerkers uit de staat Santa Catarina bijvoorbeeld geven aan dat daar bij hen 8 miljoen euro mee was gemoeid. In de kippenexporterende staat Parana waren vleesverwerkers 16 miljoen euro kwijt aan corona gerelateerde uitgaven.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer