Varkenshouders+stappen+in+%27Beter+voor%27%2Dprogramma+van+AH
Nieuws
© Vion

Varkenshouders stappen in 'Beter voor'-programma van AH

Voor varkensvlees start Albert Heijn (AH) samen met vleesverwerker Vion en een groep van honderd Nederlandse varkenshouders het meerjarenprogramma 'Beter voor Varken, Natuur en Boer'. De exclusieve samenwerking met een vaste groep varkenshouders noemt AH een versterking van de varkensvleesketen. Die voldoet al sinds 2011 aan het 1 ster Beter Leven-keurmerk.

Het 'Beter voor'- programma van de supermarktketen omvatte eerst alleen de zuivelketen. Daar wordt nu een programma voor varkenshouders en groente- en fruittelers aan toegevoegd. Kenmerken van de programma's zijn volgens AH 'duurzaam, diervriendelijk en transparant'.

Door de samenwerking met varkenshouders te intensiveren kan AH klanten precies vertellen waar het verse varkensvlees vandaan komt. Jaap Kreuger, varkenshouder en deelnemer aan het programma, is blij met de samenwerking. 'Hiermee versterken we de directe verbinding met de Nederlandse consument in Nederland. Het is ambitieus, heeft een langetermijnagenda en biedt ons perspectief.'

In de groente- en fruitketen bouwt AH, samen met meer dan tweehonderd vaste telers in Nederland, ook verder aan een duurzame teelt in een vergelijkbaar 'Beter voor'-programma. De langdurige samenwerking staat centraal, naast afnamegarantie, eerlijke prijzen en compensatie voor duurzaamheidsinitiatieven, Daardoor kunnen telers met vertrouwen investeren in een duurzame bedrijfsvoering met zorg voor een beter klimaat en betere biodiversiteit.

Merendeel producten komt uit Nederland

AH-bestuursvoorzitter Marit van Egmond geeft aan dat de supermarkt voor het versassortiment al jaren samenwerkt met strategische partners, telers en boeren. 'We kennen hen vaak al van generatie op generatie. Via verschillende programma's werken we samen met hen aan ons assortiment en aan de toekomst. We kopen onze producten zo dichtbij als mogelijk in en zo ver als noodzakelijk. Dat betekent dat het merendeel van ons assortiment uit Nederland komt.'

Van Egmond geeft aan dat de lat bij AH hoog ligt als het gaat om versheid, kwaliteit en duurzaamheid. Voor de extra inspanning die daarvoor nodig is, betaalt de supermarktketen boeren en telers extra, geeft de bestuursvoorzitter aan. 'Dat biedt hen zekerheid en continuïteit zodat ze kunnen investeren in hun bedrijven. En zo verdient iedereen in de keten een eerlijke boterham, nu en in de toekomst. Beter voor onze ketens en voor onze klanten.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer