Laverdonk+en+Wageningen+werken+intensiever+samen
Nieuws
© Koos Groenewold

Laverdonk en Wageningen werken intensiever samen

Wageningen Livestock Research en Royal Agrifirm Group zijn een samenwerking aangegaan voor het gebruik van onderzoeksfaciliteit Laverdonk van Agrifirm in het Brabantse Heeswijk-Dinther. Het partnership richt zich in eerste instantie op onderzoeken in de varkenshouderij, maar wordt later uitgebreid naar pluimvee.

Gert van Duinkerken, manager van Wageningen Livestock Research dat onderdeel is van Wageningen University & Research: 'Dit nieuwe samenwerkingsverband biedt goede mogelijkheden om de recente sluiting van ons Varkens Innovatie Centrum in Sterksel op te vangen. Bovendien is het zoeken van samenwerkingen voor onderzoeken steeds meer het uitgangspunt.'

Gunstige ontwikkeling

Roland Brugger, directeur Innovatie bij Agrifirm, is eveneens blij met de afspraken. 'Deze ontwikkeling is gunstig voor Laverdonk', zegt hij. 'Op deze manier kunnen we ons diervriendelijke onderzoeksbedrijf ook in de toekomst optimaal blijven benutten. Voor onze eigen R&D-activiteiten, voor onderzoek van Wageningen Livestock Research en voor gezamenlijke projecten. Bovendien is het een mooie uitbreiding van onze al jarenlange bestaande samenwerking.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer