Toename+varkensstapel+verhoogt+balanswaarde+in+2019
Nieuws
© Maartje van Berkel

Toename varkensstapel verhoogt balanswaarde in 2019

De waarde toename van de varkensstapel zorgde ervoor dat de gemiddelde balanswaarde van de varkensbedrijven in 2019 tot bijna 3 miljoen euro steeg. Dat blijkt uit cijfers van Wageningen Economic Research.

In 2019 werd in de varkenshouderij een hoog inkomen gerealiseerd door de krapte op de varkensvleesmarkt vanwege Afrikaanse varkenspest in China. Mede door de besparingen steeg de verhouding tussen eigen vermogen en vreemd vermogen (solvabiliteit) van 60 procent in 2018 naar 66 procent in 2019.

De verschillen in solvabiliteit tussen de bedrijven zijn groot. Gemiddeld bedraagt de solvabiliteit 66 procent, maar 20 procent van de bedrijven heeft een solvabiliteit van meer dan 85 procent. Aan de andere kant heeft 20 procent een solvabiliteit lager dan 55 procent.

Naast de varkensstapel zijn de bedrijfsgebouwen een grote balanspost, namelijk ruim 800.000 euro. De langlopende schulden bedragen gemiddeld ruim 900.000 euro, tegenover een eigen vermogen van bijna 2 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer