Transparant+over+prijs+en+samenstelling+voer
Nieuws
© Varkens Archief

Transparant over prijs en samenstelling voer

De prijs van diervoeders op maat vergelijken met die van meer dan twintig mengvoerbedrijven. Dat kan via de Scan & Vergelijk Service van onlineplatform MijnVoer. Zo kan de boer 24/7 checken of zijn voerprijs marktconform is of direct bestellen bij een van die voerproducenten tegen de scherpste prijs.

In de praktijk komt het steeds vaker voor dat varkenshouders ervoor kiezen om het voeradvies te scheiden van de inkoop van voer. En op deze marktontwikkeling van freelance voeradviseurs speelt MijnVoer, een internetplatform voor het aankopen van op maat samengestelde diervoeders, in. 'Transparantie van samenstelling en prijzen van diervoeders zijn belangrijke redenen om te gaan werken met onze scan- en vergelijkservice', stelt Petra Tielemans directeur van MijnVoer.

Op MijnVoer.nl kan een voerbon of de -samenstelling eenvoudig worden geüpload. Na een check door een nutritionist kan een varkenshouder in een gepersonaliseerde omgeving de prijs voor zijn specifieke voersamenstelling vergelijken met die van meer dan twintig bij MijnVoer aangesloten diervoederproducenten. Het betreft zowel Nederlandse als buitenlandse voerproducenten die een VWA-registratie en een GMP+ erkenning hebben.

Meteen betalen

De getoonde voerprijs is franco op de boerderij geleverd en er komen volgens Tielemans geen aanvullende kosten bij. Tijdens het plaatsen van een voerbestelling moet een veehouder wel meteen betalen. MijnVoer handelt het verder af en controleert de receptuur en of de gekozen producent de juiste grondstoffen heeft verwerkt. 'Welke producent het maatvoer ook heeft gemaakt, het voldoet aan de kwaliteit', aldus Tielemans.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer