Vriendenkring+POV+groeit+gestaag
Nieuws
© Varkens archief

Vriendenkring POV groeit gestaag

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft in april een vriendenwerfactie gelanceerd. Volgens POV-voorzitter Linda Janssen verloopt de actie ondanks de coronaperikelen volgens verwachting. 'Enkele tientallen sympathisanten hebben zich intussen gemeld en nieuwe vrienden druppelen nog steeds binnen.'

Tussen alle sectorale beslommeringen, de impact van de coronapandemie en de vakantiedrukte door maakt Janssen ruimte om extra aandacht te schenken aan het gestaag groeiende aantal nieuwe POV-vrienden.

'We zijn blij met elke nieuwe vriend of vriendin van de POV, maar uitbreiding van een vriendenschaar heeft tijd en aandacht nodig', zegt de POV-voorzitter.

Vriendenwerfactie

Bij de vriendenwerfactie richt de POV zich in eerste instantie op de voormalige leden. Varkenshouders die lid-af zijn geworden omdat zij stopten met hun varkensbedrijf, terwijl ze een nog steeds een passie hebben varkens.

'Deze betrokken voormalige POV-leden hebben een nieuwe werkkring gevonden in de varkensketen of ze zijn op een andere manier nog betrokken bij de varkenssector', zegt Janssen. 'Uit deze hoek komen tot nu toe de meeste deelnemers aan de actie Vrienden van de POV. Maar ook van mensen die werkzaam zijn in de periferie van de sector, druppelen de aanmeldingen binnen.'

Weinig aanmeldingen ziet de POV-voorzitter vanuit de categorie varkenshouders die enige tijd geleden zijn gestopt vanwege een zekere leeftijd. 'Ook boeren die buiten de varkenshouderij aan de slag zijn gegaan, geven aan zich tegenwoordig op andere zaken te richten', aldus Janssen.

Waardering

Hoe groter de vriendenkring van de POV, hoe meer draagvlak en waardering er is van mensen die hart hebben voor de sector. Daarnaast steunen ze het werk van de belangenbehartiger met extra middelen. Want de financiële bijdrage van vrienden, keuzepakketten van 50, 100 of 250 euro, wil de POV inzetten voor sector pr-activiteiten. 'Vrienden dragen ook een steentje bij aan het platform The Pig Story.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer